FÖR FÖRETAG

För dig som vill hjälpa din personal att hantera stress och söker föreläsare eller kursledare inom stress och stresshantering eller önskar löpande bollplank för att genomföra hållbara förändringar i organisationen

Läs vidare nedan eller klicka här för att komma i kontakt 
Till kontakt

Lite kort om stressrelaterad ohälsa..


Stress och stressrelaterad ohälsa är idag den enskilt största anledningen till sjukskrivningar i Sverige och vi ser tyvärr ständigt en ökning. MEN med ökad kunskap, förståelse och konkreta strategier och verktyg kan vi förebygga stora delar. Det är arbetsgivarens ansvar att arbeta för en bra arbetsmiljö och med hjälp av ett systematiskt arbetsmiljöarbete kan arbetsgivare tillsammans med skyddsombud och arbetstagare förebygga eller åtgärda förhållanden som ger upphov till arbetsrelaterad stress och få till en fungerande balans mellan krav och resurser.


En medarbetare som är stressad minskar kraftigt i produktivitet och om det går så långt att en medarbetare blir sjukskriven så innebär det omfattande kostnader för företaget samt rehab för medarbetaren innan en återgång till arbetslivet kan ske. Baserat på ovanstående är det således en god investering att arbeta förebyggande med dessa frågor.

Min resa och drivkraft

Ja, det hann bli ca 15 år i ledande positioner inom kommunikationsbranschen och redan vid 25 års ålder var jag gruppchef på en av Stockholms framstående byråer, fick utmärkelsen "Årets Slitvarg" och var först på kontoret på morgonen, sist på kvällen och alltid tjejen som fixade allt till alla! 

Men till slut var den berömda väggen ett faktum, väggen som jag var övertygad om inte fanns, det som hände andra, men absolut inte mig. 

Sedan 2016 har jag förmånen att föreläsa för att såväl hjälpa till att förebygga stressen som att komma tillbaka på ett hållbart sätt efter utmattning. Fokus i samtliga uppdrag ligger på att utifrån varje unik situation skapa  hållbara förändringar som gynnar såväl arbetsgivare som medarbetare. 

Kollapsen 2015 blev vändpunkten och också det som är min drivkraft i arbetet som stresscoach, livscoach och föreläsare. Redan 2016 när jag började föreläsa så väcktes något nytt, en genuin meningsfullhet i att min resa faktiskt kunde hjälpa andra. 

Tack vare min erfarenhet som personalansvarig under många års tid kombinerat med min egen resa, att krascha, resa sig på nytt och hitta en ny riktning i livet så har jag idag förmånen att anlitas av privatpersoner, företag och skolor som söker inspiration, nya perspektiv och vill skapa långsiktiga och hållbara förändringar.

Olika typer av uppdrag...


Upplägget på föreläsningar och workshops varierar mycket utifrån uppdragsgivarens önskemål. Allt från kortare föreläsningar från 45 min upp till heldagsföreläsningar och workshops. 

Utöver föreläsningen får jag också ofta förmånen att arbeta mer långsiktigt för att göra en kartläggning av stressen (sker digitalt via en skräddarsydd enkät för respektive uppdragsgivare) för att skapa en bild av nuläget som ett startskott på ett mer långsiktigt arbete, där svaren blir en viktig del för att individanpassa arbetet kring stress och hjälpa till att skapa en konkret handlingsplan framåt. Mer detaljer kring detta upplägg lämnas gärna på förfrågan.

 

Digital kurs...


Vill du som chef och personalansvarig få nya verktyg att arbeta med personalen eller vill du ge din personal en kurs fullspäckad med verktyg för att hantera stressen i vardagen? En kurs som ni antingen kan göra tillsammans eller som var och en kan jobba med fristående igenom 9 kapitel och 25 vägledda övningar, där ni har mig som coach hela vägen.

Skicka ett meddelande så berättar jag mer och återkommer med offert.

Klicka här för att komma till kontakt

Så här säger några tidigare kunder som jag har fått förmånen att arbeta med

"Malin släpper in dig i sin värld och ger många viktiga råd och verktyg på hur man bäst arbetar med både förebyggande stress och stresshantering. Malin är en uppskattad föreläsare på yrkeshögskolan Landskrona och återkommer ofta på utbildningen med sitt budskap och innehåll. Vi rekommenderar Malin varmt som en kunnig och mycket kompetent föreläsare inom ett så viktigt och aktuellt område."

 
Aida Winnerström (Yrkeshögskolan Landskrona )

"Har haft nöjet att anlita Malin för ett projekt angående stress och utbrändhet för föreningen Sveriges Oberoende Bryggerier. Kan verkligen rekommendera att arbeta med Malin, framförallt för att hon är väldigt kunnig och behaglig som föreläsare men även för att hon har erfarenhet av projektledning vilket innebär att all planering och förarbete också går väldigt smidigt. "

Erik Frithiof (Sveriges Oberoende Bryggerier)

Är du nyfiken på att läsa mer om om upplägget i den digitala kursen "BACK TO LIFE"?

Här finns all information kring innehåll och upplägg. Kursupplägget är ett satt format, men ofta väljer företag att addera ytterligare workshops där man tillsammans går igenom respektive kapitel (9 totalt) innan medarbetarna startar med övningarna. 

Läs mer om kursen här